Backup tjek - GREAT-IT - Microsoft Dynamics C5, Microsoft XAL, e-handel, ERP-system

Backup tjek

Når du går på ferie, arbejder hackere i hele verden på højtryk!

Sommerferien er altid et højsæson for hackerangreb og ransomware angreb, og i år er der angiveligt endnu mere kriminel aktivtet med chance for endnu flere virksomheder bliver hacket eller angrebet af ransomware.

GREAT-IT vil derfor også i år anbefale jeres virksomhed af dobbelttjekke jeres backup af økonomisystem og data, og derefter foretage en genindlæsning og konsistenstjek, så i med sikkerhed ved alt er OK, hvis det skulle ramme jer.

Udfordring

Danske virksomheder er udsatte for destruktive cyberangreb fra fremmede stater. Center for Cybersikkerhed vurderer at det er mere sandsynligt, at disse stater vil bruge dem mod Danmark. Alle virksomheder er udsatte for destruktive angreb, i form af ransomware, overbelastningsangreb og wiper-angreb, ifølge Thomas Flarup (Direktør for Center for Cybersikkerhed i Forsvarets Efterretningstjeneste (DDIS))

Anbefaling

Være ekstra varsomme om ikke at klikke på links i e-mails, som man ikke har forventet at modtage samt reagere, hvis noget virker mistænkeligt.
Har I ikke fået kigget jeres IT sikkerhed igennem i nyere tid, så er nu et rigtigt godt tidspunkt at få det gjort.

Backup tjek

Vi har lavet en lille hurtigt tjekliste til at gennemgå jeres producerer herfor.

Sikkerhed, backup og restore PLAN

Vi føler at det er nødvendigt, igen, at tilskynde vores kunder at få gennemgået deres procedure for backup og restore. Vi ser en forøget aktivitet hos dem der producerer cryptolocker / ransomware virus, der har til formål at tage dine data som gidsel. Der er store penge i denne branche og det er nødvendigt at tage de rette forholdsregler.

Det er nødvendigt for mange virksomheder at stramme op på sikkerheden. De fleste virksomheder tager backup og sørger for at disse backups bliver taget daglig, ugentligt osv. Men desværre ser vi mange som ikke har planlagt andet end at tage backup.

Backup er ikke noget værd, hvis ikke den kan restores. GREAT IT vil gerne opfordre alle til også at tænke på, hvordan man restorer tabte data.
Vi vil gerne tilskynde til at man har en mindst lige så udførlig plan for at komme i luften efter et nedbrud, som man har for at tage backup.

Dette er en kort liste over spørgsmål som virksomheder bør kunne svare på.

 • Hvem, der har ansvaret for, at der bliver taget backup?
 • Hvem kontrollerer, at backuppen er OK?
 • Hvilke backup-metoder benyttes?
 • Hvilke data bliver der taget backup af?
 • Hvilke data bliver der ikke taget backup af?
 • Hvor ofte bliver der taget backup af data?
 • Hvor længe gemmes backup?
 • Hvad er proceduren for at beskytte backup-medie(r)?
 • Hvis du sletter en fil, en e-mail eller en kunde i dit ERP system, kan den så restores og hvordan?
 • Hvad gør din virksomhed hvis en server brænder sammen/er væk?
 • Hvad gør din virksomhed hvis i rammes af en cryptolocker / ransomware virus?

Virksomheder, også din, gemmer flere og flere vitale data digitalt. Det drejer sig om data i økonomisystemer (ERP), dokumenter, e-mails og generelle programmer mm., som understøtter den daglige drift af virksomheden. Hvis man som virksomhed mister disse data, kan det have store og måske endda uoverskuelige konsekvenser for virksomheden.

Foruden Backup og recovery, skal sikkerheden også være så god som muligt, sådan at man måske kan holde sig fri for at blive angrebet til at begynde med.

Skulle I have brug for vores assistance omkring jeres ERP system, er I velkommen til at tage fat i din daglige konsulent, for at aftale det nærmere forløb.

Ønsker I hjælp?

Skulle I have brug for vores assistance omkring jeres ERP system, er I velkommen til at ringe på tlf: 70 20 96 50

Vil du vide mere?

Du kan læse mere om emnet her:

Danmark hæver trusselsniveauet for destruktive cyberangreb – Computerworld (publiceret 4. juni 2024)